MakeShiftPublishing provides communication, humanitarian evaluation / renewable energy & sustainability content, copy-writing and editing, translation, and language/professional writing coaching - Dutch/English.

 

about

recent projects

Bacongo Limburg: Congo viert zestig jaar onafhankelijkheid. Tegelijk beroeren Leopold II-standbeelden de gemoederen, betuigt koning Filip zijn spijt, en lopen racisme en racistisch geweld in de kijker. Er is dan ook geen beter moment om stil te staan bij de koloniale periode.


De expo Bacongo Limburg brengt een stukje actuele geschiedenis tot leven. Met getuigenissen en dagboeken, foto’s en films. Welke impact heeft dat gedeelde verleden vandaag nog? Welke rol hebben Limburgers gespeeld in Congo? En Congolezen in Limburg?


Research, interviews, teksten en video’sEvaluation in Hard-to-reach areas: Final call-to-action document, lessons from the 2019 cycle of conferences - DG DEVCO’s Evaluation Support Service.Mensen en de kracht van ontmoeting

“In zak en as zitten, is dat besmettelijk?”

‘Mensen en de kracht van ontmoeting’ is een verhalenbundel over mensen in armoede die moet aanzetten om armoede te bestrijden.


Armoede is veel meer dan inkomensstatistieken of werkloosheidstabellen. Achter de cijfers schuilen mensen met elk hun eigen verhaal. Soms schetsen die verhalen veel beter dan cijfers hoe sterk armoede ingrijpt in het leven van mensen.


‘Mensen en de kracht van ontmoeting’ bestaat uit verhalen van tegenslag, moed en doorzettingsvermogen. Het kan iedereen overkomen.